Profi bőr- és szépségápolás.

SzépségCenter

Érzékeny bőrre jobbak a természetes összetevők

2018. február 26. - SzépségCenter

Nagyon sokan küzdenek azzal a problémával, hogy érzékeny a bőrük, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy mit kennek magukra. Akinek nem érzékeny a bőre, az gyakorlatilag bármilyen sminkterméket, bőrápoló terméket használhat, legfeljebb az derül ki, hogy nem felel meg a bőrtípusának az adott kence.

Ha azonban fokozott az érzékenység, akkor igen csúnya irritációt, és allergiás reakciót is okozhatnak egyes termékek. Akivel ez már megtörtént, tudja, miről beszélünk: nincs is rosszabb annál, amikor segítő szándékkal, a nagy csoda reményében elkezdünk használni egy bőrápoló terméket, aztán az első használat után rövid idővel pedig olyan allergiás reakció jelentkezik, aminek köszönhetően csúnyább lesz a bőrünk, mint az alapproblémával volt.
aviary-image-1511215431005_1.jpeg

Nehéz kímélő termékeket találni, de nem lehetetlen

Aki extra érzékenységgel küzd, annak ez igen gyakori élmény lehet, és nagyon nehéz megtalálni azokat a sminktermékeket, illetve bőrápolókat, amiket nyugodt lélekkel használhat. Alapvető, hogy ha érzékenyebb a bőrünk, és tudjuk, hogy hajlamos túlzott reakciókra, akkor minden termék használata előtt próbát végzünk kis felületen, hogy lássuk, okoz-e valamilyen reakciót.

Sokan nem tudják, de az allergiás reakciók jelentkezése sokkal kevésbé valószínű, ha olyan termékeket használunk, amiknek természetes hatóanyagaik vannak. Nem azért, mert egy természetes hatóanyagra nem lehet valaki allergiás. Természetesen ezekre is lehetünk érzékenyek, csupán azért érdemes inkább ebbe az irányba menni, mert legtöbb esetben a mesterséges adalékanyagok, illatanyagok okoznak allergiás reakciót.

A főként természetes hatóanyagokból álló termékek fő ismérve pont az, hogy hiányoznak belőlük ezek a mesterséges anyagok, amik olyan gyakran váltanak ki túlzott érzékenység. Az allergia lehetősége persze így sincs teljesen kizárva, de azért jelentősen mérsékelhetjük. Az ázsiai kozmetikumok készítése során is előszeretettel alkalmaznak természetes hatóanyagokat, így jó ötlet lehet ezek közül válogatni, ha érzékenyebb a bőrünk.

aviary-image-1511196238991_1.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://szepsegcenter.blog.hu/api/trackback/id/tr4413699672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása