Profi bőr- és szépségápolás.

SzépségCenter

Peptidekkel a ráncok ellen!

2018. február 05. - SzépségCenter

Az idő az ember egyik legnagyobb ellensége. És nem feltétlenül azért, mert egyszer véget ér az életünk – számos esetben a hiúságunk miatt érzünk így. Ahogy az idő halad előre, az öregedés jelei elkezdenek rajtunk megmutatkozni. Bőrünk kevésbé lesz feszes, megjelennek apró szarkalábak, majd mélyebb ráncok.

27504075_2027046250886903_6236096987170493291_o.jpg

Sokan vannak, akik ezt nehezen viselik, és igyekeznek minden eszközzel megőrizni a fiatalságukat. Aligha hibázathatóak érte: az általánosan elfogadott szépség manapság a fiatalok kiváltsága, ezért minél tovább tud valaki fiatalos maradni külsőleg, annál szebbnek érezheti magát. Nem csoda, hogy a ráncok eltüntetésére, a bőr feszességének visszaállítására irányuló módszerek, termékek igen keresettek, és nem lankadó érdeklődés övezi az újabb és újabb termékek megjelenését. A tudomány mai állása szerint a peptidek jelenthetik a kulcsot az öregedés folyamatának lassításában.

Mik azok a peptidek és hogyan segítenek?

A peptidek kevés aminosavból felépülő, rövid polimerek. Ezek teljesen természetes módon megtalálhatók a bőrünkben, keletkezésük a kollagén lebomlásának köszönhető. A peptidek ugyanis sejt kommunikáló anyagok, és arra ösztönzik a szervezetet, hogy több kollagént termeljen. Ezzel meg is van a magyarázat, hogy miért olyan hatékonyak az öregedés ellen.

Amikor öregszünk, a kollagén gyorsan bomlik a szervezetünkben, és lassan termelődik újra. A peptidek ugyanakkor ösztönzik a kollagén termelését, aminek köszönhetően lassabban fogunk öregedni (legalábbis ami a látványt illeti). Ha tehát a bőrünkre peptideket kenünk, a bőr azt „hiszi”, hogy kollagén bomlott le, és termelni kezdi.

25439961_2004067226518139_3936870595822020446_o.jpg

A peptidek hatékonysága tehát abban rejlik, hogy nem pótolni igyekeznek a szervezet hiányosságait, hanem magát a szervezetet ösztönzik arra, hogy javítsa a „hibát”. Ami nem is igazán hiba, hiszen az öregedés természetes folyamat, de azért nem bűn, ha a látványos jeleit igyekszünk visszaszorítani. Ha ez a cél, a peptid tartalmú krémek hű barátaink lehetnek az idő elleni küzdelem során.

A bejegyzés trackback címe:

https://szepsegcenter.blog.hu/api/trackback/id/tr7413634446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása