Profi bőr- és szépségápolás.

SzépségCenter

Mit kell tudni a hámlasztásról

2018. január 24. - SzépségCenter

Bár mára egyre elterjedtebb a hámlasztó fogalma, érdemes, sőt kell is beszélni róla minél többet, hogy nyugodtan és biztonságosan alkalmazzuk otthon is.
1.png

Először is fontos megemlíteni, hogy az orvosi vagy kozmetikai hámlasztás (szakember végzi) teljesen más, mint az otthon is használható kémiai peelingek. Utóbbi lényegesen gyengébb, kifejezetten lakossági felhasználóknak optimalizált változat, amitől nem hámlik le a bőr rendszeres használat mellett sem, kivéve, persze ha túlzásba estünk vele. 

Míg a drasztikusabb, kozmetikus által végzett hámlasztásnak szinte azonnal látszik az eredménye, az otthoni hámlasztás hosszabb távon hoz látványos eredményt, bőrállapottól függően hetek, sőt hónapok is eltelhetnek, mire halványodnak azok a fránya foltok és kitisztulnak a pórusok.
2.jpg

Narüko am+pm mandulasavas éjszakai gélmaszk teszt a LakkMatt blogon, katt a képre!

AHA savak

Vízben oldódó savak gyűjtőneve, ide tartozik a tejsav, glikolsav, sőt még a gyümölcssavak is, de a mi abszolút kedvencünk az a mandulasav. Mégpedig azért, mert a többi AHA hámlasztóhoz képest sokkal kíméletesebb, köszönhetően a nagyobb molekulaméretének, ugyanakkor hatásában megegyezik társaival.

Mire jó?

  1. Eltávolítja az elhalt hámsejteket, üdébb, ragyogó bőrképet eredményez
  2. Tisztán tartja a pórusokat, csökkennek a pattanások
  3. Halványítja a foltokat (napfolt, májfolt, pattanás utáni foltok)
  4. Kiváltja a bőrradírt, amit gyulladt, pattanásos bőrön nem javallott alkalmazni
  5. Elősegítik a hatóanyagok hatékonyabb bőrbe jutását

3.png

Fontos tudnivalók

A kémiai hámlasztás fényérzékennyé teszi a bőrt, ezért évszaktól függetlenül elengedhetetlen a fényvédő használata!

A szemkörnyékre soha ne kerüljön hámlasztó, fiatalítás céljából használj inkább C-vitamint és peptideket.

Hogy ne vékonyodjon el a bőr, a kémiai hámlasztókat érdemes kúraszerűen alkalmazni, főleg az őszi-téli, kevésbé napos időszakban, tavasszal-nyáron pedig odafigyelni a fényvédelemre és a folyadék megfelelő pótlására. Ebben segít a Neogence bőrmegújító kúrája, ami 7 nap alatt segít felfrissíteni a fáradt, fakó bőrt.
4.png

Fátyolmaszkok is tartalmaznak hámlasztó hatóanyagokat, ugyanakkor nem váltják ki a rendszeres otthoni hámlasztást, inkább alkalmanként segítenek csökkenteni a gyulladást és egységesítik az összképet.

Milyen gyakran használd?

Általában elég a heti egy alkalom, főleg 5%-os hatóanyag-tartalom esetén, fátyolmaszkot nyugodtan feltehetsz heti 2-3 alkalommal is.

Ha túlhámlasztottál, azaz megjelent a bőrpír, esetleg hámlás vagy apró kiütések, akkor legalább 1-2 hétre teljesen függeszd fel a hámlasztók használatát!

 

Ha szívesen olvasnál még a témában, esetleg kérdésed van, akkor írj nekünk az info@szepsegcenter.hu e-mail címre, de Facebook oldalunkon is megtalálsz minket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://szepsegcenter.blog.hu/api/trackback/id/tr3313595581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása