Profi bőr- és szépségápolás.

SzépségCenter

Téli bőrápolás

2018. január 13. - SzépségCenter

Visszavonhatatlanul beköszöntött a tél, ami nem csak a ruhatárunk, arcápolási rutinunk átrendezését is jelenti. A bőrünk nap, mint nap szélsőséges időjárási viszontagságoknak van kitéve, legyen az a csípős, hideg szél, a fűtés okozta száraz levegő, esetleg az alacsonyabb páratartalom, amihez a munkában és az otthonunkban egyaránt alkalmazkodnunk kell.

Mai cikkünkben összeszedtünk Nektek néhány hasznos tippet, hogyan is érdemes ápolni a bőrt a téli hónapokban: 

Normál - száraz bőr

A téli hónapokban még az egyébként normál ápolást igénylő bőr is szárazabb, érzékenyebb lehet, ezért több törődést igényel. Sajnos az idő előrehaladtával a bőr szerkezete megváltozik, ezáltal évszaktól függetlenül is, az egyik leggyakoribb bőrprobléma a szárazság. Speciálisan erre a problémára ITT találod az ajánlott kozmetikumokat.

Ebben az esetben a legjobb, ha könnyű textúrával rendelkező kozmetikumokat rétegezünk, így a bőr megkapja a számára szükséges hatóanyagokat, ugyanakkor nem nehezedik el. Ha különösen száraz, feszülő érzéssel küzdesz, akkor válassz gyengéd arclemosót, mint például a mousse (hab) illetve keress olyan hidratáló hatóanyagokat, mint a hialuronsav, nárcisz vagy akár a rózsa, mind- mind jótékony hatással lesznek.

Következhet a “felvezetés”, ami nem más, mint az esszencia, szérum vagy lotion, melyek vizes állaguk miatt nagyon gyorsan felszívódnak és azonnal visszaállítják a bőr komfortérzetét. Kakukktojás a botanikus olajesszencia, amely bőrazonos hatóanyag, ami annyit tesz, hogy a felépítése nagyon hasonlít a bőr szerkezetéhez, ezért tökéletesen támogatja a regenerálódásban, mindössze 1-2 cseppet érdemes használni önmagában, vagy hidratáló krémmel elkeverve.

Heti 1-2 alkalommal egészítsd ki a rutint egy hidratáló, vagy bőrragyogást fokozó (brightening) fátyolmaszkkal, ami szó szerint bent tartja majd a nedvességet.

Ha még mindig többre vágysz, akkor pedig egy éjszakai gél maszk a megoldás, amiből elég egy borsónyi mennyiséget felkenni, reggelre pedig kifejti jótékony hatását.

TIPP:

A szemek környékén különösen érzékeny a bőr, ezért érdemes külön ápolni. A speciálisan kifejlesztett biocellulóz szemmaszk egyszerre nyugtatja a fáradt szemeket és gondoskodik a vízhiány okozta ráncokról is. Ezután tedd fel a kedvenc szemkörnyékápolódat és csak utána használj hidratáló krémet, hogy ne keveredjenek össze!   

 

Kombinált bőr

Talán a vegyes bőrtípussal kapcsolatban érkezik hozzánk a legtöbb kérdés. Mindig el szoktuk mondani, hogy bármennyire is szeretnénk lerövidíteni a bőrápolást, vegyes típus esetén azért nem célszerű, mert az arcunk különböző területei eltérő ápolást igényelnek. 

Jellemzően a T-Vonal (homlok-orr-áll) zsírosodásra hajlamos, míg az orcák szárazabbak, de előfordulhat az is, hogy az orr környéke hámlik, míg például a homlokon zsírosabb a bőr. Ebben az esetben a legjobb, ha külön kezeled a területeket.

Vannak kifejezetten pórustisztító és minimalizáló készítmények, amiket kizárólag a “problémás” területre érdemes feltenni, az arc többi részén pedig a hidratálásra fókuszálni ahhoz, hogy az arcbőr harmóniában legyen.

Az olyan hatóanyagok mint a vörös árpa, teafa olaj, bambusz vagy az agyag mind a tisztításért és a harmonizálásért felelősek, segítenek csökkenteni a faggyútermelést. Emellett nagyon fontos a megfelelő hámlasztás, amit mi kúraszerűen szoktunk ajánlani, hiszen miután helyreállt a bőr egyensúlya, már csak szinten kell tartani.  

Ami a hidratálást illeti, természetesen használhatod a jól bevált szérumokat és esszenciákat teljes arcra, illetve az emulzió is remek választás, hiszen egyik sem nehéz, mégis tápláló. Kiegészítésként pedig inkább egy könnyed hidratáló krémet válassz, hogy a különböző területeken kiegészíthesd igény szerint olajesszenciával vagy plusz lotion hozzáadásával.

 

Problémás bőr

Elérkeztünk a legnehezebb kategóriához, hiszen mit is jelent a problémás bőr? Gyakran előfordul, hogy ha nem vagyunk tisztában a bőrünk állapotával, esetleges betegségeivel, akkor az egyszerűség kedvéért azt mondjuk rá hogy problémás. Itt nagyon fontos tisztázni, hogy mi okozza a gondot! Pattanások? Kipirosodás? Viszketés, esetleg kiütések? Máris nem tűnik olyan egyszerűnek igaz?

Most vonatkoztassunk el a speciálisabb bőrbetegségektől (rosacea, seborrhoea stb.), a “minden kozmetikumtól kipattogok”, a kifejezetten érzékeny (kiütésre hajlamos) bőrtől, és maradjunk a problémás leggyakoribb szinonimájánál, ami a pattanásos.

A felnőttkori pattanásoknak is számos oka lehet, ezért érdemes alaposan utánajárni, hogy hormonális, kozmetikai összetevőre való érzékenység, esetleg ételallergia okozza. Az biztos, hogy nagyobb odafigyelést igényel, mint a többi bőrtípus és elsősorban a faggyútermelés normalizálása a cél, ebben a tekintetben a megfelelő rutin kialakítása szorosan kapcsolódik a kombinált bőrtípushoz.

Ha a zsíros bőrt túlszárítjuk, akkor védekezésképpen még több faggyút termel, tehát csak zsírosabb lesz, ezért a tévhittel ellentétben, nagyon fontos a megfelelő hidratálás! Ehhez válassz könnyed, vizes állagú hidratálót (lotion, fluid, hialuronsavas hidratáló krém), amit gyulladáscsökkentő, bőrnyugtató hatóanyagokkal, illetve illatmentes kozmetikumokkal érdemes kiegészíteni.

A következő részben részletesebben is foglalkozunk a pattanás utáni foltok kezelésével, a fáradt, fakó bőr ápolásával és természetesen az érett bőr szükségleteivel is. Addig is, bármi kérdésetek van, forduljatok hozzánk bizalommal és igyekszünk segíteni! 

A bejegyzés trackback címe:

https://szepsegcenter.blog.hu/api/trackback/id/tr2513570637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása