Profi bőr- és szépségápolás.

SzépségCenter

Fátyolmaszk-kisokos

2018. január 13. - SzépségCenter

Arról már írtunk, miért és hogyan érdemes a fátyolmaszkokat beilleszteni az arcápolási rutinba. A fátyolmaszkok finom nyomása megakadályozza, hogy a hatóanyag elpárologjon, tehát abban biztos lehetsz, hogy az a 30ml esszencia ami egy zacskóban van nem vész kárba, de hogy milyen hatóanyag mellett tedd le a voksod? Segítünk eligazodni!

Normál vagy érett bőr?

Ennél a döntésnél mi sem egyszerűbb! Ha nincs különösebb problémád (akné, ekcéma, egyéb gyulladás), egyszerűen csak fontosnak tartod megelőzni a ráncokat, vagy esetleg elmúltál már 25, akkor érdemes a “ránctalanító, lifting (arcfeltöltő) illetve a bőrfiatalító” kulcsszavakra keresni. Ezek a maszkok ugyanis egytől egyig olyan hatóanyagokat tartalmaznak, melyek táplálják a bőrt, ugyanakkor serkentik is a működését. Sajnos idővel a kollagén és az elasztin termelés éppúgy csökken, mint a bőr vízháztartása, ezért nemcsak belülről, de kívülről is érdemes pótolni a veszteséget.

Itt nagyon fontos megemlíteni, hogy sokan megrémülnek a “whitening”, azaz fehérítő kifejezéstől, pedig kortól és nemtől függetlenül, a C-vitamin az egyik legjobb dolog ami a bőrünkkel történhet. Elsősorban folthalványító hatása miatt közkedvelt, ami annyit tesz, hogy a nap okozta barna pöttyöket és a pattanás utáni foltokat kiválóan orvosolja hosszabb távon, emellett egységes bőrképet eredményez. Ha ilyen problémával küzdesz, akkor egyértelműen a C-vitaminos fátyolmaszkot érdemes kipróbálnod!

 

Kiemelt hatóanyagok:

  • Peptidek (segítenek a finom vonalak és ráncok enyhítésében. Részletesebben ITT.)
  • Kollagén (hatásos vízmegkötő, hidratáló hatású)
  • Q10 (antioxidáns, késlelteti az újabb ráncok megjelenését)
  • Méhméreg (gyulladáscsökkentő, ugyancsak késlelteti a ráncokat)
  • Zabkivonat (bőrkondicionáló hatású antioxidáns)
  • Retinol (másnéven A-vitamin, antioxidáns, segíti a sejtek normális működését)
  • C-vitamin

A normál bőr általában könnyen kezelhető, ugyanakkor ritka mint a fehér holló. Bőrünket bizony megviseli a stressz, az időjárás és még számtalan olyan tényező, amitől “nyúzottnak” tűnik. Ilyenkor a legjobb, ha “ragyogást fokozó” fátyolmaszkot választasz, ami ebben az esetben nem olajosan fénylő bőrt jelent, hanem a helyrebillentett egyensúlyt. Az olyan hatóanyagok mint a gránátalma, élesztőkivonat, rizskorpa vagy a tengeri moszat, gyorsan és hatékonyan pótolják a vízveszteséget, egyúttal kiváló antioxidánsok és bőrnyugtató összetevők is, minek eredménye az életteli teli, hidratált (vagyis ragyogó) arcbőr.

Száraz, érzékeny bőr

Sajnos a leggyakoribb probléma a vízhiány, ami lehet genetikai, a kevés folyadékbevitel eredménye vagy egészen egyszerűen örök ellenségünknek, az időnek köszönhetjük. Ha gyakran érzed, hogy bőröd húzódik, esetleg kipirosodik, akkor a fent említetteket bátran használhatod, de választhatsz a célzottan mélyhidratáló fátyolmaszkok közül is.

A hidratáló fátyolmaszkok elsősorban inkább megkötik a vizet, így csökkentik a szárazság okozta finom ráncokat és szüntetik meg a feszülő érzést, egyúttal csökkentik az irritációt.  

Kiegészítő kezelésként érdemes táplálni a bőrt olyan erőteljesebb hidratáló anyagokkal is, mint például a szkvalén, ami 100% tisztaságú olajkivonat, kiváló antioxidáns, de nem nehezíti el a bőrt.

Kiemelt hatóanyagok:   

  • Ceramide (hozzájárul a bőr vízmegtartó képességéhez)
  • Sodium Hyaluronate (A hialuronsav só formája, kiváló vízmegkötő)
  • Pseudualteromonas Ferment Extract (Különleges peptid, amely segít megkötni a vizet a bőrben, serkenti a kollagén és elasztin termelést)
  • Mélytengeri kék-alga (vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag, mélyhidratáló)
  • Ázsiai gázló kivonat (bőrnyugtató és tonizáló, élénkíti a vérkeringést)
  • Édesgyökér kivonat (bőrsimító és puhító összetevő)
  • Trehalose (vízmegkötő és antioxidáns hatású)

 

Zsíros, problémás bőr

Végül, de nem utolsó sorban azok a fránya pattanások és mitesszerek, amelyek még felnőtt korban is képesek megkeseríteni az életünket. A tévhittel ellentétben, a zsíros bőrt is legalább annyira fontos hidratálni, sőt! A szárító hatású kozmetikumok átmenetileg jó ötletnek tűnhetnek, de ha felborul a bőr egyensúlya, akkor védekezés gyanánt még több faggyút termel, tehát éppen az ellenkezős hatást fogjuk elérni.

A megfelelő hidratálás mellett fontos az alapos tisztítás és az elhalt hámsejtek eltávolítása (peeling), ezt követően pedig célszerű gyulladáscsökkentő hatóanyagokat alkalmazni. 

Kiemelt hatóanyagok:

  • Quinoa (elősegíti a bőr anyagcseréjét, szabályozza a faggyútermelést)
  • Élesztő kivonat (vitamin- és ásványi anyag tartalma miatt nyugtató, gyulladáscsökkentő hatású)
  • Kaktuszfüge kivonat (a bőr belső hidratációját segíti, jó antioxidáns)
  • Mandelic Acid (Keserű mandulából származó sav, gyengéden hámlasztja a bőr felszínét, hatásosan kezeli a pattanások visszamaradó nyomait)
  • Mályva kivonat (bőrkondicionáló és sebgyógyító hatású)
  • Nadálytő kivonat (elősegíti a sebgyógyulást, gyulladáscsökkentő hatású)
  • Almasav (kíméletesen eltávolítja az elhalt hámsejteket, támogatja a bőr tisztulását)

Összességében tehát egyáltalán nem olyan bonyolult mint amilyennek tűnik, egyszerűen csak ismerned kell a bőröd igényeit, és aszerint keresgélni a hatóanyagok között. Természetesen ha bizonytalan vagy, hozzánk továbbra is bármikor fordulhatsz, nagyon szívesen segítünk! 

A bejegyzés trackback címe:

https://szepsegcenter.blog.hu/api/trackback/id/tr113570625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása