Profi bőr- és szépségápolás.

SzépségCenter

Minden amit a peptidekről tudni kell

2017. július 07. - SzépségCenter

Általában, ha tudatosan választunk arcápoló terméket (legyen az tonik esetleg hidratáló arckrém), elsősorban bőrtípus illetve bőrprobléma szerint keresgélünk. Megnézzük milyen antioxidáns, esetleg vitamin került bele, mennyire könnyed vagy éppen tápláló, de a peptidek felett hajlamosak vagyunk elsiklani, pedig szerves részét képzik a bőrápolásnak. 

Mik is azok a peptidek? 

A peptidek olyan molekulák, melyek 2-50 aminosavból állnak, míg azokat a molekulákat melyek 50-nél több aminosavból állnak fehérjéknek nevezzük. Peptideket szintetikusan vagy hidrolízissel lehet létrehozni, vagyis a fehérjék enzimek általi előemésztésével, mivel a hidrolízis során a nagy aminosav molekulák az enzimekkel irányítottan bomlanak le.

Több peptidfélét különböztetünk meg, de általánosságban igaz, hogy a peptidek gyorsabban, tökéletesebben szintetizálódnak a szervezetben. Felhasználásuk igen széles körű, mivel fehérjévé alakulnak, ugyanannyira elterjedtek a sport illetve étkezési rutinban, mint a bőrápolásban.

 

Mire jók a peptidek?

A peptidek legfőbb előnye az, hogy felhasználhatóságuk, mint „építőanyag” nagyon könnyen megy, de a kutatások során az is világossá vált, hogy nem csak építőanyagot szállítanak a sejteknek, hanem belsőleg alkalmazva megváltoztatják a testi funkciókat is, mint fehérje-, szénhidrát-, zsíranyagcserét, az immunrendszert, a pszichés mentális funkciókat és a szervezet enzimaktivitását.

 

Peptidek a bőrápolásban?

Bőrünk öregedésének egyik oka -a nap okozta károsodás mellett-, hogy idővel intenzívebben bomlik le a kollagén és az elasztin, minek hatására peptidek keletkeznek, amelyek jelzik a sejteknek, hogy termeljenek újat helyette. Amikor a bőrünkre peptideket kenünk, úgymond becsapjuk a rendszert, és arra ösztönözzük a bőrt, hogy kollagént termeljen.

dna.png

A Neogence DNA ránctalanító termékcsaládban a Matrixyl 3000 néven ismert, kettő peptidből álló hatóanyagkomplex került, melynek egyik eleme a három aminosavból álló Palmitoyl Oligopeptide, ami a tudomány mai állása szerint képes bőrünk kollagéntermelését serkenteni, amely bőrünk feszesebbé válásához vezet.

Másik eleme pedig a Palmitoyl Tetrapeptide-7 egy négy aminosavból álló peptid, mely palmitinsavhoz kapcsolódik.  A palmitinsav révén ugyanis javul a peptid olajban oldhatósága, és ezáltal könnyebben beszívódik a bőrbe. A palmitoyl tetrapeptide-7 csökkenti a bőr sejtjeiben az interleukin-6 (IL-6) termelését ami gyulladást okoz a bőrben és gyorsítja a kollagén lebomlását, ennek köszönhetően lassíthatjuk a bőrünk szerkezetét és rugalmasságát adó kollagén és elasztin lebomlását. (forrás).

Az egyik legnépszerűbb termékünk, a Bőrmegújító krém egyik fő hatóanyaga pedig a fent említett Matrixyl 3000 néven ismert kettő peptidből álló hatóanyagkomplex egyik eleme. A Palmitoyl Tripeptide-1 működési elve, hogy ha a bőrünkbe kívülről lebomlott kollagént viszünk be, akkor ezzel  bőrünket „becsapjuk”, és kollagéntermelésre tudjuk ösztönözni. (forrás)

Ha tehát bőröregedést gátló termékeket keresünk, érdemes peptidekre vadászni az összetevőlistában, ha pedig fáradt, megereszkedett bőrre keresünk gyors megoldást, akkor a 30ml hatóanyagba áztatott peptides fátyolmaszk a legjobb választás!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepsegcenter.blog.hu/api/trackback/id/tr6512647393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása