Profi bőr- és szépségápolás.

SzépségCenter

Építsd be a rutinodba a bőrápolást!

2018. február 19. - SzépségCenter

Bizonyára mindenkivel előfordult már, hogy megfogadta, hogy mostantól kiemelt figyelmet fog fordítani a bőre ápolása, és felszámolja azokat a problémákat, amikkel évek óta küzd, és folyamatosan megkeserítik a mindennapjait.

Én is sokszor megfogadtam már ezt. Egy ideig lelkesen tisztítottam is a bőrömet, kentem rá a megfelelő termékeket, aztán egyre többször elfelejtődött. Egyre gyakrabban fordult elő, hogy már az ágyban fekve jöttem rá, hogy kimaradt az esti arcápolás, és legyintettem rá: „oké, majd holnap pótolom, egy nap kihagyás nem a világ”.
aviary-image-1509969202508_1.jpeg

Egy nap kihagyásból lesz rendszeres

A gond az, hogy ez egy idő után rendszerré válik. Mármint pont nem a bőrápolás, hanem az, hogy kimarad egy-egy este. Aztán egyre több este. Egyre többször nem érünk rá, nem alkalmas, majd pótoljuk. Aztán egyszer csak azt vesszük észre, hogy ahelyett, hogy rendszeresen odafigyelve ápolnánk a bőrünket, éppen az a csoda, ha végigcsináljuk azt a rituálét, amit elvileg napi szintűre terveztünk.

A bőrünk azonban nem díjazza különösebben ezt a bánásmódot. Attól, hogy néha-néha alaposan letisztítjuk, és használunk egy maszkot, vagy bekenjük valamilyen csodakrémmel, nem fognak megszűnni a régóta fennálló bőrproblémáink. Ahhoz, hogy tartós és látványos eredményt érjünk el, a bőrünk állapotának javításával kapcsolatban, arra lenne szükség, hogy rendszeres, és napi szintű legyen ez az ápolás.
1e91f036-8776-4710-a5c6-f706fa834d5e.png

Legyen meg a bőrápolás helye!

Ezt úgy lehet elérni, ha a rutinunkba igyekszünk beépíteni a bőrünk ápolását. Például meghatározhatjuk, hogy minden reggel fogmosás előtt átmossuk a bőrünket egy lemosóval, minden este fürdés után letisztítjuk az arcunkat egy másikkal, használunk tonikot, krémet. Csak legyen meg a napi rutinban a helye annak, amikor a bőrápolásra fordítunk figyelmet, ne bízzuk a véletlenre, hogy mikor fog eszünkbe jutni – akár emlékeztető cetlit is tehetünk a tükörre.

Természetesen mindez semmit sem ér, ha nem a megfelelő termékeket használjuk, ezért figyeljünk oda ezek kiválasztására is! Legjobb, ha természetes alapanyagú krémeket és arctisztítókat használunk, amik nagyon hatékonyak, de minimalizálják az irritáció esélyét. Ha ilyeneket keresünk, érdemes kipróbálni a kiváló minőségű ázsiai kozmetikumokat, amik Magyarországon is egyre több ember polcaira kerülnek fel – nem véletlenül.

A bejegyzés trackback címe:

https://szepsegcenter.blog.hu/api/trackback/id/tr10013681672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása