Profi bőr- és szépségápolás.

SzépségCenter

2 perced van a bőrápolásra? Megmondjuk, mit ne hagyj ki!

2018. január 22. - SzépségCenter

Már az elején van egy rossz hírünk: nem fogunk tudni egyetlen, mindenkinek használható választ adni erre a kérdésre. Mégpedig azért nem, mert az emberek bőre nagyon nem egyforma, az egyes bőrproblémák egymás szöges ellentétei is lehetnek. Egy zsíros, pattanásos bőrű embernek, és egy száraz bőrű embernek egyértelműen nem oldhatja meg a problémáját ugyanaz a termék, hiszen teljesen ellentétes állapotok, ezért nyilván a gyógymód is más lesz.


aviary-image-1509969202508.jpeg

Abban viszont segíthetünk, hogy a leggyakoribb bőrproblémákat alapul véve megmondjuk, melyik típusnak milyen ápolásra van szüksége.

 

Ha a bőröd…

 

  1. Száraz, vízhiányos: egyértelműen a hidratálás a legfontosabb lépés, amit nem hagyhatsz ki. Szerezz be egy jó minőségű hidratáló krémet, és ha másra nincs is időd, legalább azzal kendd be az arcodat minden nap. Ha nem teszed meg, hamar érezheted a kellemetlen következményeket: viszkető, fájó, feszülő, esetleg hámló bőr, amit sminkelni sem tudsz rendesen.
  2. Zsíros, pattanásos: a kihagyhatatlan lépés számodra a tisztítás, fertőtlenítés. Szerezz be egy, a bőrtípusodnak megfelelő arctisztítót, és ha csak két percet tudsz szánni az arctisztításra, mindenképpen ez legyen az, amire rászánod az időt. Ha fertőtlenítesz és tisztítasz, azzal nagyban csökkented az esélyét az újabb pattanások kialakulásának, és a fölösleges zsírréteget is eltávolítod a bőrödről. Ne feledkezz meg tisztítás után egy könnyed hidratáló használatáról.
  3. Ráncos: ha már elkezdtek megjelenni az apróbb szarkalábak, esetleg néhány mélyebb ránccal is gazdagabb lettél, fontos, hogy szerezz be egy jó krémet, ami segít lassítani a folyamatot. Ideális választást jelentenek a peptid tartalmú kozmetikumok, amik kollagén termelésre késztetik a bőrt, ezáltal fiatalon tartva.
  4. Vegyes: a vegyes bőrt egyszerre kell tisztítani és hidratálni. A legjobb, amit tehetsz, ha beruházol egy jó minőségű, hidratáló hatású arctisztítóba, így egyetlen lépésben tudod mindkét kritériumot teljesíteni. A zsíros részeket fertőtleníted, tisztítod, a száraz részeket pedig ápolod.

A bejegyzés trackback címe:

https://szepsegcenter.blog.hu/api/trackback/id/tr8813593829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása